+32 (0) 51 74 83 96
info@sbp.be

Wants to explore Upcoming Deals on Weekends?

SBP, samen naar een groenblauwe toekomst

Afvalwaterzuivering
SBP
Odoo afbeelding en tekstblok

Afvalwaterzuivering

De dag van vandaag kampen we steeds meer met watertekort. Hoewel de aarde uit 70% water bestaat, is slechts 2,5% hiervan zoet water. Voor bedrijven wordt het tegenwoordig interessanter om in hun eigen afvalwaterzuivering te voorzien aangezien veel toepassingen geen kostbaar drinkwater vereisen. Waterzuivering en water hergebruiken zijn dan ook belangrijke elementen in een ecologische aanpak van je watermanagement.

Afvalwaterzuivering gebeurt in 3 stappen

Het zuiveren van afvalwater gebeurt in 3 grote stappen. Eerst en vooral komt het afvalwater terecht in een biologische zone. Daar wordt door beluchting het water geactiveerd. Micro organismen gaan er aan de slag en beginnen met de zuivering.

De tweede fase is de bezinkingsfase. In deze fase zakt het geactiveerde slib naar de bodem. Bovenaan ontstaat dus een heldere waterzone.

In de laatste fase van de waterzuivering wordt het behandelde water uit het systeem geheveld en kan het proces opnieuw beginnen met ander afvalwater.

Wenst u meer informatie over uw waterbeheer? Uitleg over het hergebruik van industrieel afvalwater? Of graag meer weten over de installatie van een waterzuiveringsstation? Neem dan zeker contact met ons op!

Wenst u meer informatie?

Neem dan zeker contact met ons op!

Bronpompen
Omhoog pompen grondwater