+32 (0) 51 74 83 96
info@sbp.be

Wants to explore Upcoming Deals on Weekends?

SBP, samen naar een groenblauwe toekomst

Infiltratievoorziening voor regenwater

Infiltratievoorziening


Infiltratievoorziening voor regenwater

Het gebruik van regenwater wordt zeker en vast toegejuicht. Maar natuurlijk kan het zijn dat uw regenput meer regenwater opvangt dan dat u verbruikt. In dat geval zal overvloedig water moeten worden afgevoerd. Dit gebeurt via een overloop, die op zijn beurt aangesloten moet worden op een infiltratievoorziening. Maar wat is nu precies het doel van een infiltratievoorziening voor regenwater?

 

Doel van infiltratievoorziening voor regenwater

Een infiltratievoorziening voor regenwater bestaat uit een infiltratie box die het overtollige water opvangt uit de regenwaterput. Op die manier kan het regenwater dan terug langzaam in de grond sijpelen.

 

Concreet is het belangrijkste doel van een infiltratievoorziening dus om wateroverlast te voorkomen. Want als er zware regenbuien zijn, komt het water niet meer rechtstreeks in de riolering terecht. Ook beken en rivieren worden gespaard waardoor het risico op overstromingen al voor een groot stuk daalt.

 

Een ander voordeel van een infiltratievoorziening voor regenwater is dat het de uitdroging van de grond tegengaat. De dag van vandaag is er namelijk een veel grotere oppervlakte aan verhardingen dan vroeger. Daardoor kan het regenwater moeilijker op een natuurlijke manier in de grond dringen. Een infiltratievoorziening zorgt ervoor dat dit toch terug mogelijk is.

 

Waarom een infiltratievoorziening voorzien

Een infiltratievoorziening voor regenwater is niet alleen goed voor het milieu, maar zal ook de kosten voor de gemeenschap doen dalen. Zoals eerder gezegd, zorgt een infiltratievoorziening voor minder wateroverlast. Bijgevolg zal er dus minder schade zijn en dus ook minder kosten.

Bij een nieuwbouw is het bovendien sinds 2014 verplicht om de overloop van een regenwaterput aan te sluiten op een infiltratievoorziening. Afhankelijk van uw woonplaats kunnen de precieze eisen wel verschillen.

 

Wilt u nog meer informatie over een infiltratievoorziening voor regenwater of staat u op het punt om een nieuwbouw te zetten? Neem dan zeker en vast contact op met ons. We helpen u graag verder.