+32 (0) 51 74 83 96
info@sbp.be

Wants to explore Upcoming Deals on Weekends?

SBP, samen naar een groenblauwe toekomst


Wat zijn olieafscheiders & vetafscheiders?

Elke ongewenste lekkage van ruwe olie en petroleumproducten of de aanwezigheid van vet in huishoudelijk afvalwater kan grote gevolgen hebben voor het milieu.

De kosten om de waterloop te zuiveren of de riolering te ontstoppen lopen veel hoger op dan de installatie van een olie-of vetafscheider.

SBP heeft een ruim aanbod aan standaard afscheiders. Indien extra grote volumes of specifieke veiligheidsvoorschriften nodig zijn, kan SBP ook aangepaste afscheiders voorzien.   Alle afscheiders zijn vervaardigd uit HDPE (High Density Polyethyleen) en voldoen aan EN 858 norm.


Olieafscheider

Olieafscheiders

De olieafscheiders vangen regenwater met gemorste diesel of olie op; zij scheiden het water van de olie en sturen het water naar de riool.

Alle Olieafscheiders voldoen aan de EN858-1 en -858-2 normen en worden standaard voorzien van een coaliscentiefilter conform de Klasse I-voorschriften.

De coaliscentiefilter is uitneembaar en reinigbaar.  Dankzij de bypass kan de afscheider een hoge regencapaciteit aan zonder te overstromen. Dit is enkel bij niet risico toepassingen toegelaten.

De afscheider wordt gebruikelijk geplaatst met een ingebouwde of toegevoegde slibvangput indien er veel slib in de stroom aanwezig is.


Meer over olieafscheiders

Vetafscheiders

De vetafscheiders scheiden water van biologische vetten & olies.

Vetten en olies afvoeren is overal verboden. Dat betekent dat afscheiding moet plaatsvinden voor het afvalwater de riool of de openbare afvoer bereikt. Vet wordt van het afvalwater gescheiden, stolt en vormt een drijflaag in het toestel. Enkel keukenwater mag door de afscheider stromen.

Alle SBP vetafscheiders voldoen aan de EN-1825-1-2 normen.

Meer over vetafscheiders

vetafscheider


Waarom kiezen voor olieafscheiders & vetafscheiders?

  • Conform aan de wetgeving, licht in gewicht en makkelijk te installeren .

  • Alle SBP olie-& vetafscheiders voldoen aan de geldende regelgeving inzake waterbehandeling.

  • Olie & vetafscheiders zijn vervaardigd uit kwalitatief, lichtgewicht kunststof zodat ze eenvoudig te installeren zijn. Ze zijn ook makkelijk toegankelijk om te reinigen dankzij vierkante of ronde mangaten.

  • Olieafscheiders beschikken over een automatische afsluiter die de uitgang afdicht op het verzadigingspunt.

  • Alle olie, benzine- en vetafscheiders kunnen worden uitgerust met een ATEX erkend KWS-alarmsysteem. (Er zijn twee alarmtypes beschikbaar: controle van de densiteit van de afgescheiden vloeistof in olie of controle van densiteit van de vetlaag).

  • Gebruik maken van een SBP vetafscheider garandeert dat: Leidingen niet zullen dichtslibben door vet in het water, het eigenlijke drainagesysteem beter zal presteren en vervuiling van kleine rioleringen wordt voorkomen.