+32 (0) 51 74 83 96
info@sbp.be

Wants to explore Upcoming Deals on Weekends?

SBP, samen naar een groenblauwe toekomst

Wat u moet weten over zwembadpompen

 

Meer en meer mensen in België hebben een eigen zwembad. Maar zo’n zwembad moet dan natuurlijk ook zelf onderhouden worden. Gelukkig is er de zwembadpomp die voor de circulatie van het water zorgt. Zo’n zwembadpomp pomp het water door de zandfilter, waardoor onzuiverheden in het water verwijderd worden. Om de schade aan de pomp te minimaliseren, bevat de pomp zelf ook een filtermandje dat vuil zoals haar en insecten opvangt.

Soorten zwembadpompen

Er zijn twee soorten zwembadpompen. Zelfaanzuigende en niet-zelfaanzuigende pompen. Niet-zelfaanzuigende pompen worden gebruikt voor eerder kleine zwembaden en opzetzwembaden. Deze worden dan onder het water geplaatst. Een zelfaanzuigende zwembadpomp kan gebruikt worden voor elk type zwembad. Deze kunnen daarentegen zowel boven als beneden het waterniveau geïnstalleerd worden. Als de pomp boven het water geplaatst is, let er dan op dat er wel water in de kamer met de voorfilter is. De pomp mag zeker niet op lucht draaien. Voor de veiligheid is een terugslagklep een goed idee. Op die manier stroomt geen water in de verkeerde richting.

Snelheid pomp

Pompen kunnen variabele snelheden hebben, maar er bestaan ook pompen met maar 1 snelheid. Als een pomp variabele snelheden heeft, zijn er meerdere programma’s beschikbaar. Dan pompt ieder programma aan een andere snelheid. Het energieverbruik van deze zwembadpompen ligt lager dan gewone pompen. Bij de pompen met meerdere snelheden is er bovendien ruime keuze aan mogelijkheden. Snelheden die manueel ingesteld kunnen worden tot automatische snelheden.