+32 (0) 51 74 83 96
info@sbp.be

Wants to explore Upcoming Deals on Weekends?

SBP, samen naar een groenblauwe toekomst

Verharde oppervlaktes voorzien van een infiltratiewaaier
Reken op SBP voor professionele waterinfiltratie.

 

Wat is een infiltratiewaaier?

Een infiltratiewaaier is een ondergrondse tank, gevuld met steentjes. Die steentjes hebben als kenmerk dat ze een grote doorlatendheid hebben en dat ze vrij grote poriën bevatten.

Om een infiltratiekoffer te verbeteren, kan de toevoeging van een infiltratietunnel handig zijn. Wat is dit precies? Dit is een halfronde cirkelconstructie die aangebracht wordt in een infiltratiewaaier om het regenwater te helpen insijpelen. Infiltratie kan bovengronds verlopen op een verhard oppervlak of ondergronds via een waterinfiltratiesysteem.

Waar wordt dit gebruikt?

Het is een infiltratiesysteem met als doel overstromingen te vermijden of te beperken. Ze zijn geschikt onder verharde oppervlaktes zoals parkeerterreinen of bebouwde oppervlaktes en daken. Door de vorm hebben ze een grote draagkracht en zijn ze ook ideaal onder wegen.

Bent u aan het bouwen? Er moet een oplossing voorzien zijn voor het opvangen, infiltreren en zuiveren van water volgens de wetgeving. Daarbij kunnen wij u helpen. Wij bieden namelijk  Pluvio tunnels aan, die heel wat voordelen met zich meebrengen.

Ø  Zeer licht: door de materialen in de buizen zijn de tunnels niet zwaar.

Ø  Compact: ze zijn makkelijk te stappelen en dus ook makkelijker te vervoeren.

Ø  Lage plaatsingskosten: door het lage gewicht en de compactheid van de tunnels zijn ze makkelijk over elkaar te schuiven. Dit zorgt dat men niet lang bezig is met de plaatsing.

Ø  Vorm: de vorm zorgt voor een grote draagbaarheid en heeft dus geen invloed op de omgeving.

Ø  Ze zijn heel eenvoudig te reinigen en makkelijk te koppelen.

Ø  100% gerecycleerd: we gaan voor een groenere toekomst en gebruiken daarom 100% gerecycleerd materiaal.

Veel mensen kiezen voor de infiltratie van hemelwater voor een een eenvoudige infiltratievoorziening, zoals een infiltratieput. Een infiltratieput plaatsen is uiteraard een optie, Pluvio tunnels zijn echter dé ideale manier om regenwater te infiltreren. Weet u niet hoeveel tunnels u moet voorzien? Geen probleem! Wij komen met plezier langs om dit te onderzoeken. Als een bodem niet zo goed infiltreert, zal er buffering nodig zijn.

Hulp nodig bij infiltratietunnels? Meer weten over de infiltratie van regenwater? Stuur vrijblijvend een mailtje naar info@sbp.be.

Regenwater opvangen voor infiltratie: Pluvio-tunnel is dé oplossing
Efficiënte hemelwaterinfiltratie voor regenwaterrecuperatie