+32 (0) 51 74 83 96
info@sbp.be

Wants to explore Upcoming Deals on Weekends?

SBP, samen naar een groenblauwe toekomst

Waterzuivering bepaalt de toekomst
Odoo afbeelding en tekstblok

 

Water is een van de belangrijkste elementen die we hier op aarde nodig hebben om te overleven. Niet alleen hebben we water nodig om in leven te blijven,  het wordt ook bij elk productieproces betrokken. Van het maken van kledij tot het produceren van een smartphone speelt water een belangrijke rol. De wereld mag dan wel voor meer dan de helft uit water bestaan, toch kan er watertekort optreden. Gelukkig zijn er enkele manieren om dat probleem te voorkomen. Een daarvan is waterzuivering. 

 

Afvalwaterzuivering als oplossing voor watertekort

Waterzuivering of afvalwaterzuivering is het proces waar chemische en organische stoffen uit het water worden gehaald zodat het opnieuw proper/veilig is. Het is een systeem dat gebeurt in drie stappen. Via waterzuivering zijn bedrijven in staat om hun afvalwater te zuiveren en opnieuw te gebruiken.

Voordelen waterzuivering

·        Langetermijninvestering: Het installeren van een afvalwaterzuivering kan op lange termijn winst bieden. Door zelf het water te gaan zuiveren, hoef je geen beroep meer te doen op ingevoerd water die al een lange afstand heeft afgelegd.

·         Goed voor het milieu: waterzuivering is heel milieuvriendelijk. Niet alleen omdat het water opnieuw wordt gebruikt maar ook omdat er geen transport meer komt bij kijken.

·         Makkelijk proces: afvalwaterzuivering is een proces dat kan plaatsvinden in slechts drie simpele stappen.

·         Bron is altijd aanwezig: de simpelste manier om aan water te komen, is gewoon wachten tot het regent.

 

Opties voor afvalwaterzuivering

Olie- en vetafscheider

Deze installatie om water te zuiveren heeft een kant-en-klare olieafscheider in polyethyleen. Het is licht in gewicht en makkelijk te installeren.

Grijswater stations

Een grijswater station is een waterzuiveringssysteem met een hoge weerstand en een ideale vorm. Deze is eenvoudig te installeren dankzij het lichte gewicht. Dat systeem is ook regelbaar met een knop waarmee je kan veranderen tussen verschillende capaciteiten.

Pompputten

Pompputten worden ingezet voor licht vervuild water. De waterzuivering gebeurt in een compacte put die corrosiebestendig is.

Biorotoren (RBC) waterzuiveringsstations

Biorotoren waterzuiveringsstations kunnen een oplossing op maat bieden voor je project. Het is een systeem dat eenvoudig te bedienen is en geschikt is voor gemeenten.

 

Interesse in duurzaam waterbeheer?

SBP is de partner die je zoekt! Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie. 


Waarom regenwaterinfiltratie
Regenwaterinfiltratie door SBP