+32 (0) 51 74 83 96
info@sbp.be

Wants to explore Upcoming Deals on Weekends?

SBP, samen naar een groenblauwe toekomst

Infiltratie

Infiltratie van regenwater, hoe werkt het?

De infiltratie van water kan op twee manieren gebeuren. Bovengronds kan je de verharde oppervlakte rondom de woning beperken of je kan werken met een infiltratiesysteem.

Verharde oppervlakte beperken

De toenemende bevolkingsdichtheid zorgt voor een sterke stijging in de verstedelijking van de woonomgeving. Groene omgeving verdwijnt met de noorderzon terwijl appartementsblokken en woonwijken als paddenstoelen uit de grond schieten. Dit zorgt onherroepelijk voor heel wat problemen naar afvoer, opslag en insijpelen van regenwater. Overstroming van rioleringen en beken en rivieren die buiten hun oevers treden zijn hier tijdens noodweer het grootste gevolg van.

StormTech® infiltratietunnels bieden u de snelle, kwalitatieve en betaalbare oplossing. Het snel te plaatsen modulesysteem en de compacte transporteerbaarheid maken de StormTech® tunnels de eerste keuze bij uitstek. Ze worden veelal geplaatst onder parkeerterreinen, wegen, bebouwde oppervlakken en zware bodem belastingen. Door zijn sedimenttunnel blijven deze steeds reinigbaar. .

Infiltratiesysteem installeren

De infiltratie tunnels zijn snel en efficiënt te installeren. 


Voor meer informatie aarzel niet om ons te contacteren.