+32 (0) 51 74 83 96
info@sbp.be

Wants to explore Upcoming Deals on Weekends?

SBP, samen naar een groenblauwe toekomst

Regenwaterinfiltratie

StormTech®-infiltratietunnels


Regenwaterinfiltratie

StormTech®-infiltratietunnels

De bevolking blijft groeien terwijl de beschikbare open, groene ruimte blijft krimpen. Met andere woorden: de bevolkingsdichtheid stijg en daarmee ook de risico’s op het overstromen van rioleringen, rivieren en beken. Daarom is het nu meer dan ooit noodzakelijk om aan een goede regenwaterinfiltratie te doen.

Regenwater infiltreren kan op twee manieren. De eerste manier is de natuurlijke manier: via een onverharde bodem sijpelt het regenwater de grond in. Maar nieuwe woonwijken, appartementsblokken en industrieterreinen zijn tegenwoordig schering en inslag. Daardoor krijgen we steeds vaker te maken met een verharde bodem, waarlangs het regenwater niet meer kan infiltreren. Daarom kan u beroep doen op een tweede manier van regenwaterinfiltratie: de StormTech®-infiltratietunnels.

Onze infiltratietunnels zorgen ervoor dat er ondanks de dalende onverharde oppervlaktes, toch nog regenwater kan infiltreren in de bodem. Dankzij een heleboel voordelen zijn onze tunnels dé methode om de regenwaterinfiltratie op peil te houden.

Maar wat zijn al die voordelen? Dit zijn ze op een rijtje:
    - Extreme sterkte dankzij de boogstructuur
    - Groot volume waar het kan, klein volume waar nodig
    - Lange levensduur door het gebruik van duurzame materialen
    - Snelle en eenvoudige manuele plaatsing
    - Uiteinden kunnen worden afgesloten met sluitkappen
    - Makkelijk in onderhoud dankzij de sedimenttunnel
    - De vorm en het lichte gewicht zorgen ervoor dat de onderdelen makkelijk gestapeld kunnen worden, wat voor een vlot transport zorgt.


De infiltratietunnels van StormTech® zijn er in vijf verschillende maten, telkens met dezelfde kwaliteit en hetzelfde doel: een goede regenwaterinfiltratie voorzien.

Een snelle én betaalbare oplossing: dat zijn onze infiltratietunnels. En dat dankzij onze ervaring en expertise. Zit u met vragen of wilt u meteen een afspraak maken omtrent het infiltreren van regenwater? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.